Március 23-án reggel a székesfehérvári Novotel étteremben, konyháján és szobáiban ismerkedhettek a különböző szakmákkal a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekek. 
A felszolgáló, szakács, séf, konyhai kisegítő, szobaasszony és takarító munkaköröket ismerhettek meg személyesen az érdeklődő 7-8 osztályos diákok.

Érdekes volt látni, hogy a konyhában milyen munkafolyamatokat kik végeznek el és, milyen út után kerül ki a kész étel a vendégek asztalára. Kinek mi a feladata, és viszont az is kiderült, hogy a vendéglátásban dolgozók többsége minden ünnepet és a nyár nagy részét is a munkahelyén kell, hogy eltöltse. Cserébe akkor kapnak szabadnapot, szabadságot, amikor az átlag dolgozó, a többség hét közben dolgozik.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve és Székesfehérvár MJV pályázati támogatásával tudtuk megvalósítani pályaválasztást segítő programunkat.