November utolsó hétvégéjén az Élelmiszerbank keretein belül, a  székesfehérvári Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület önkéntesei,  Katona Gitta és Masszi Magdolna vezetésével, a Park Centerben működő ALDI Áruház vásárlóit kérték arra, hogy tartós élelmiszer adományaikkal segítsék a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekek és fiatalok karácsonyát boldogabbá tenni.

20 óra alatt 1090 kg, jó minőségű  alapélelmiszer, és sok-sok édesség  gyűlt össze, amit első körben december 13.-án vasárnap   6 településen, 20  fő és egy gyermekotthon 30 lakójának tudtunk átadni.

Az alapélelmiszereken kívül, 210 kg zöldség-gyümölcs, friss pékárú,  tisztasági- és illatszerek, a  gyerekeknek különféle játékok, sportszerek, ruhaneműk,  és még egy óriás babzsák fotel is gazdára talált a gyermekotthonban.

Velencei gyermekotthon babzsák és játék öröm

Köszönjük Kissné Tóth Anettnek a kora reggeltől sötétedésig tartó munkáját, mely idő alatt  Gittával,  Magdival  és Katival bepakoltak, kiszállították és átadták a székesfehérvári vásárlók felajánlását.

Bizony, sok  olyan helyre  sikerült eljuttatnunk a minőségi élelmiszer alapanyagokat, ahol csak ebből gazdálkodhatnak Karácsonykor, és a Szentestei ajándék is a Gyermekvédelmi Egyesület most átadott adománya lesz, nem csak a fiatal felnőtteknek, de a gyermekeknek is.

Mezei Andi kisfia Kisláng

lurkok888